Sparta nezvládla finále Poháru a po roce končí opět stříbrná

Finále Poháru nedopadlo podle představ. Sparťané i přes rychlé vyrovnání tahali za kratší konec a vysoké tempo klokanů znamenalo nepříznivý stav 4:1 už na konci první třetiny. Ve zbytku utkání Bohemians kontrolovali zápas a dovedli ho do vítězného konce 10:4. Sparta se tedy i v letošním roce musí smířit se stříbrnými medailemi Poháru Českého florbalu a dále se soustředit na závěr základní části a následné playoff.

Muži A | 18. leden 2023
Sparta nezvládla finále Poháru a po roce končí opět stříbrná

Jeden z vrcholů sezony se odhrál 17. ledna v Brně, kam Sparta vyjela s jasným cílem získat zlaté medaile ve finále Poháru Českého florbalu a postarat se tak o další historický úspěch klubu. Od začátku utkání ale zápas nabral nepříznivý průběh. Na první branku klokanů dokázal odpovědět ještě Zouzal a srovnal tak na 1:1 a vše napovídalo vyrovnanému utkání, které s Bohemians moc dobře známe.

Druhá polovina první třetiny patřila opět Bohemce, ta v rozmezí necelých sedmi minut dokázala vstřelit tři branky a dostat se tak do laufu, který předváděla po zbytek celého utkání. Rozhodující branka přišla hned na začátku druhé třetiny na 5:1, v tento moment se utkání definitivně zlomilo na stranu zelenobílých, což přispělo na herní pohodě soupeře, který své vedení navýšil na 7:1 a do třetí třetiny šel s pohodlným náskokem.

Sparta se ve třetí třetině vydala na hřiště v šesti hráčích a snažila se stáhnout vysoký náskok Bohemians, což se už nedařilo a Sparta utržila vysokou porážku 10:4. ,,Bohemka dnes byla lepší, zaslouženě vyhrála a nám nezbývá nic jiného než dál makat, abysme takový zápas už nepředvedli," řekl po utkání nejlepší hrá Sparty Jiří Curney. Poděkovat musíme skvělým fanouškům, kteří nás přijeli do Brna podpořit a fandili nám po celou dobu utkání.

Spartu nyní opět čekají ligová utkání, v neděli se Sparta představí doma proti Ostravě, utkání je na programu 22.1. od 17:00 v UNYP ARENĚ.

ONLINE PROGRAM UTKÁNÍ

Dále čtěte