Na hodnocení je ještě příliš brzy, ale jdeme správným směrem, říká generální manažer Miroslav Medal

Ještě než skončí rok 2022, který byl pro Spartu rokem významných změn, vyzpovídali jsme generálního manažera Miroslava Medala, který nám přiblížil svůj pohled na jednotlivé události v klubu a odkryl také pár novinek, které nás v nadcházejícím roce 2023, čekají.

Klubové zprávy | 29. prosinec 2022
Na hodnocení je ještě příliš brzy, ale jdeme správným směrem, říká generální manažer Miroslav Medal

V posledních dnech a týdnech o sobě dal A tým pořádně slyšet. Ten během prosince najel na vítěznou šňůru, dokázal se probojovat jednotlivými zápasy Poháru Českého florbalu až do samotného semifinále, kde doslova smetl Vítkovice vítězstvím 7:1 a zasadil se tak o opětovnou účast ve finále Pohárové soutěže Finálový zápas proti Bohemians je na programu 17. ledna od 20:00 v Brně. Přitom začátek sezony nebyl výkonnostně vůbec ideální. Jaký máš pocit z A týmu, který jako by ke konci roku 2022 nalézal svou formu? ,,Na hodnocení je ještě příliš brzy. Mám samozřejmě radost z posledních týdnů a gradující formy, ale není zatím co hodnotit nebo dokonce slavit. Jsme v procesu a jdeme správným směrem. Florbalová veřejnost nás trošku „masírovala“ jak jsme oslabili atd., ale my jsme věděli, že si změny v kádru i realizačním týmu vezmou nějaký čas a nezmatkovali jsme. Trošku mě samozřejmě mrzí ztráta bodů v České Lípě a doma s Chodovem, ale možná právě díky nim máme za sebou tak úspěšný prosinec," říká v úvodu GM Miroslav Medal.

Jak jsi sledoval semifinále Poháru a kdy jsi začal věřit, že je postup do finále takřka na dosah? ,,Nechci, aby to vyznělo nějak namyšleně, ale věřit jsem začal už v týdnu před utkáním. Stačilo se podívat na nasazení realizačního týmu a hráčů a jejich odhodlání naplnit předsezonní pohárový cíl. Věřím, že k finále přistoupíme s pokorou a stejným nasazením a zvedneme vítěznou trofej nad hlavu. Pevně doufám, že nás do Brna přijede podpořit početná skupina našich fanoušků,"  říká s očekáváním generální manažer AC Sparta Praha.

Pojďme na celoklubovou úroveň, jaké události v klubu za rok 2022 hodnotíš jako ty nejpovedenější? ,,Určitě zvládnutí změn v organizační struktuře klubu a navázání na práci Jaroslava Berky. Dále pak historické úspěchy v podobě titulů Mistrů ČR v kategorii U15 a U17.  Jsem také velmi rád, že se nám podařilo rozjet projekt osobnostního rozvoje mladých hráčů, ze kterého mám velmi dobrý pocit a který se setkává s pozitivními ohlasy rodičů i hráčů samotných. Na závěr zmíním ještě GARY GAME, to byla důstojná akce, která ukázala i dalším klubům, jak se dá poděkovat hráčům, za jejich práci pro klub," vyzdvihuje hlavní úspěchy klubu v roce 2022 Miroslav Medal.

(Marian Jelínek při semináři pro děti, rodiče a trenéry projektu Osobnostní rozvoj hráče)

Pomalu vyhlížíme rok 2023, na co se v tomto roce můžeme těšit? Pár novinek se chystá, můžeš už nyní něco málo prozradit? ,,Po sportovní stránce jistě na vrchol sezóny v podobě play off A týmu mužů a finálové turnaje mládežnických elitních týmů na MČR. Prozradím také, že do příští sezony rozšíříme naše řady o nového šéftrenéra a zacílíme více na ženskou složku a hráčský rozvoj u dívčích týmů. V rámci klubu pracujeme intenzivně na několika dalších novinkách, ty si ale zatím s dovolením nechám pro sebe. Čas na zveřejnění teprve přijde," ujišťuje Miroslav Medal.

Jak moc byl pro tebe náročný rok 2022 když také přihlédneme k tvé nové pracovní pozici a třeba i narození čtvrtého dítěte? Za klub bychom ti i touto cestou chtěli znovu moc pogratulovat. ,,Neřekl bych přímo náročný, ale plný nových výzev. Věděl jsem do čeho jdu, těšil jsem se na to a přišel připravený pro klub pracovat na plno a jak nejlépe umím. Práce v mé pozici je opravdu dost, je velmi rozmanitá, zajímavá a mě to velmi baví a naplňuje.  Už se budu opakovat, ale mám kolem sebe tým skvělých lidí a všem nám jde o úspěch Sparty na všech frontách.  A narození Natálky. Náročné bylo hlavně její zapíjení. Jinak už člověk počtvrté  trochu ví, co ho čeká a s podporou mé partnerky v rodině si to umím nastavit tak, aby to neomezovalo mé pracovní povinnosti a měl odpovídající čas pro svoje děti a rodinu," usmívá se generální manažer Sparty.

Co bys chtěl popřát Spartě a jejím fanouškům, rodičům a hráčům do roku 2023? ,,Přeji všem především hodně zdraví, protože to je opravdu ta nejdůležitější věc, bez které ani sport nelze dělat. Hráčům, aby se sportem bavili, dělali ho, jak nejlépe dovedou a hrdě nosili sparťanský dres. Rodičům přeji, aby byli na svoje děti dostatečně pyšní, vedli je i nadále ke sportování a dali jim prostor plnit si své sny. K fanouškům, užívejte si florbal společně s námi a buďte nám ještě blíže. Potřebujeme Vás a moc si vážíme, že máme ty nejlepší fanoušky v celé lize. A ještě jedna věta na závěr. Děkuji všem svým kolegům a našim trenérům za práci v roce 2022 a těším se na nové výzvy, které jsou společně před námi. Těším se na setkání s Vámi v roce 2023," uzavírá rozhovor Miroslav Medal.

Dále čtěte