Tři medaile ze Salming Cupu, nejúspěšnějšími byli mladší žáci!

Jedenáctý ročník Salming Cupu přinesl hned tři medailová umístění. Historicky první finále nově vzniklé kategorie Girls U15 si zahrály Sparta Girls, Mladší žáci ovládli svou kategorii NXT Generation a bronzovou medaili přidali také starší žáci, kteří medaili urvali proti Zlín Lions. Jak turnaj hodnotí trenéři všech medailistů?

Tři medaile ze Salming Cupu, nejúspěšnějšími byli mladší žáci!

GIRLS U15

Turnaj hodnotní hlavní trenérka Markéta Šťástková, jejíž tým ve skupině nezískal jediný bod a i přes to se v playoff probojoval až do samotného finále. ,,Po ne úplně kvalitním výkonu ve skupině se povedlo nečekané, porazit Chodov. Ten zápas byl pro nás klíčový, protože holky zjistily, že když hrají na 100%, mohou hrát vyrovnané zápasy s kýmkoliv. Bylo důležité, aby i v semifinále holky předvedly stejně dobrý výkon, což se povedlo. Finále už bylo pro nás kondičně náročné a Tatran měl bohužel navrch. Kromě holek musím zmínit i rodiče mladých sparťanek, kteří nás podporovali v každém zápase a holky skvěle motivovali. Myslím, že druhé místo v turnaji je neskutečný úspěch a jsem si jistá, že příští rok i ten poslední zápas zvládneme a poneseme si domů zlaté medaile," říká k turnaji hlavní trenérka.

NXT Generation U13

Mladší žáci ve své kategorii jasně dominovali. Za tři zápasy v základní skupině nastříleli celkem 23 branek a svou dominanci potvrdili také ve finále, které ovládli 9:2 proti Mladé Boleslavi. Jedenáctý ročník Salming Cupu hodnotí hlavní trenér Jan Marvánek. ,,Mladší žáky Red čekaly v první den turnaje tři skupinové zápasy. Skupinou s Českými Budějovicemi, Mladou Boleslaví a Libercem prošli naši borci s plným počtem bodů, a tak putovali rovnou do čtvrtfinále, kde si poradili s naším skvěle hrajícím druhým týmem na turnaji - Spartou Blue - ti dokázali ve skupině porazit jak Hradec Králové, tak Kladno a po prohře s Tatranem Black a výhře nad Gorilami Plzeň obsadili krásné 5.-8. místo na turnaji. Nedělní den byl ve znamení bojů o medaile. Semifinále s Hattrickem Brno jsme po úvodních šancích soupeře začali dobře, v polovině jsme vedli 2:0. Utkání rozhodl začátek druhé poloviny, kdy jsme v rozmezí 125 vteřin odskočili na rozdíl 6 branek. I když soupeř nic nevzdával, utkání jsme dotáhli do pohodlného vítězství 8:3 a těšili se na finále v domácí UNYP ARÉNĚ. Tam nás čekala Mladá Boleslav, která za turnaj prošla obrovským herní vzestupem. Naši kluci si toho ale byli dobře vědomi a po fantastickém a poctivém výkonu soupeře zdolali 9:2 a mohli tak zaslouženě nad hlavu pozvednout pohár pro vítěze Salming Cupu."

YOUNGSTARS U15

Starší žáci základní skupinu vyhráli a nakonec vybojovali bronzové medaile po přesvědčivém výsledku 6:2 nad Zlín Lions. Výkony svých svěřenců hodnotí trenér Jan Linhart. ,,Tým starších žáků sehrál první "ostrá" utkání v tomto složení. Turnaj splnil cíl, jejímž byla konfrontace s ostatními týmy na konci letního období, před začátkem sezóny. Máme zpětnou vazbu k naší hře a fungování týmu, kterou před začátem sezóny potřebujeme. Výsledek je velice jednoduchý - jsme na začátku dlouhé sezóny, čeká nás dřina."


Všem týmům děkujeme za reprezentaci Sparty na turnaji a budeme se těšit na další společné akce! 

Dále čtěte